top of page

Hoe helpt domotica ouderen langer zelfstandig thuis te wonen?

Domotica is een zeer nuttig hulpmiddel voor ouderen om hun levensstandaard te verhogen en langer onafhankelijk te leven. Met domotica kunnen ouderen hun huis automatiseren, waardoor ze zelfstandig langer thuis kunnen blijven wonen.

 

Domotica kan ouderen helpen bij het beheren van hun dagelijkse taken, waaronder het bedienen van elektronische apparaten, het bedienen van de verlichting en het openen van deuren. Tevens kunnen ouderen meer controle krijgen over hun leefomgeving. Door het gebruik van domotica kunnen ouderen hun huis instellen op hun eigen persoonlijke behoeften.

 

Domotica kan ook helpen bij het verminderen van het risico op valpartijen en ongelukken in huis. Door het gebruik van sensoren kan er bijvoorbeeld automatisch een verlichting worden ingeschakeld als iemand de kamer binnenkomt. Ook kunnen er alarmsystemen worden geïnstalleerd die een waarschuwing geven als er een lek wordt gedetecteerd.

 

Met domotica kunnen ouderen ook meer verbonden zijn met hun familie en vrienden. Door middel van een app op hun smartphone of tablet kunnen ouderen in contact blijven met hun familie en vrienden. Ze kunnen ook in contact blijven met hun artsen en andere zorgverleners.

bottom of page